Skip to main content
Home » Beroepen » Duale studie: ultieme wisselwerking tussen praktijk en theorie
Duale opleiding

Duale studie: ultieme wisselwerking tussen praktijk en theorie

Jonge vrouw werkt op laptop naast een open raam
Jonge vrouw werkt op laptop naast een open raam

Werken en tegelijk een studie volgen, is niet gemakkelijk. Maar veel bedrijven zijn blij met medewerkers die een duale studie volgen. Zo ook HMS-Host, het bedrijf dat ruim 70 horecagelegenheden op Schiphol onder haar hoede heeft. General manager Patrick Brans vertelt over de ervaringen.

Geschreven door Corry Daalhof

“Ons bedrijf hecht enorm veel waarde aan de mogelijkheid voor medewerkers om zich verder te ontwikkelen en een duale opleiding maakt dat mogelijk. De opleidingen die zij volgen, heeft verschillende modules en focust zich op diverse competenties die belangrijk zijn in ons vak. Communicatie en leiderschap zijn daar twee voorbeelden van.”

Samen werken, samen leren

Wat de duale studie krachtig maakt, is volgens Brans de goede begeleiding door bedrijfscoaches. “Het geleerde wordt direct getoetst en geborgd. Vanuit de opleiding krijgen de studenten continu opdrachten waar ze vaak samen aan werken binnen het bedrijf. Daardoor leren ze ook van elkaar, ze leren hoe het is om met verschillende karakters toch een gezamenlijk doel te hebben en durven zich kwetsbaar op te stellen.”

Praktijkgerichte theoretische kennis

Brans stelt dat de opleiding ook sterk gericht is op de actuele praktijk. “Daardoor kunnen studenten direct met het geleerde aan de slag. Het is een geweldige wisselwerking tussen praktijk en theorie die naadloos op elkaar aansluit.” Brans vertelt dat alle medewerkers binnen HMSHost een opleiding of training op hun niveau kunnen volgen. “We bieden ook BBL opleidingen aan, zo zijn er wel vijftig medewerkers een opleiding aan het volgen, onder andere op hbo niveau. Werken en leren is wel echt zwaar voor de studenten, het vraagt een grote investering in tijd. Maar we zien dat de studenten een missie hebben, ze willen zichzelf verbeteren en nieuwe kansen creëren voor de toekomst.”

Next article