Home » Careers in STEM » Bij een biotechbedrijf werken aan een betere wereld
Sponsored

Evert Heemskerk is trots op zijn baan bij biotechbedrijf Batavia Biosciences. Als afdelingshoofd draagt hij onder meer bij aan de ontwikkeling en verbetering van vaccins en andere medicijnen.

Evert Heemskerk

Evert Heemskerk

Associate Director DSP

“Batavia Biosciences is een bedrijf dat nieuwe productieprocessen ontwikkelt voor het maken van bijvoorbeeld vaccins en medicijnen tegen kanker en de bestaande processen verbetert. Dat doen we in samenwerking met grote en kleine ondernemingen in de farmaceutische industrie en voor non-profit organisaties.

Nog steeds zoeken we ervaren, nieuwe collega’s voor de ontwikkeling en verbetering van de productieprocessen van vaccins en andere medicijnen

Zo bestaat voor de preventie van polio al langere tijd een vaccin, maar is dit  product al ontwikkeld in de jaren ’50. Met behulp van huidige technologieën kunnen wij dat vaccin veel efficiënter produceren, waardoor het ongeveer vijfmaal goedkoper wordt om te maken. Dat is natuurlijk mooi. Zeker als je bedenkt dat het daarmee ook toegankelijker wordt voor mensen in ontwikkelingslanden.”

Mensen nodig

“Dit voorbeeld is een van de mooie aspecten van mijn werk. In 2010 kwam ik bij Batavia binnen als scientist en ging ik in het lab aan de slag op de afdeling downstream processing (DSP), waar we de actieve stof opzuiveren. Op die afdeling maken we vaccins klaar voor de markt. Inmiddels ben ik associate director DSP, hoofd van deze afdeling.

Vaccins tegen infectieziekten of tegen kanker beslaan een groot deel van onze activiteiten, maar we zien ook een enorme toename aan gentherapieproducten

Het werk in het lab is heel leuk, dus dat kriebelt af en toe nog wel. Daar staat tegenover dat ik nu een groeiend team mag coachen en veel meer contact heb met onze partners en klanten. Bovendien biedt mijn huidige functie een goed overzicht en kan ik meedenken over het grotere plaatje.

In tien jaar tijd is Batavia enorm gegroeid en zijn er de nodige technicians en scientists bijgekomen. Nog steeds zoeken we ervaren, nieuwe collega’s voor de ontwikkeling en verbetering van de productieprocessen van vaccins en andere medicijnen.”

Uitdagingen

“Vaccins tegen infectieziekten of tegen kanker beslaan een groot deel van onze activiteiten, maar we zien ook een enorme toename aan gentherapieproducten. We hebben veel verschillende producten mogen ontwikkelen.

Ik ben trots op het bedrijf, waar we voor staan en wat we doen

Dat draagt eraan bij dat het werk uitdagend blijft, aangezien elk proces vrijwel uniek is. Ik ben trots op het bedrijf, waar we voor staan en wat we doen. Helemaal natuurlijk als ik onderdeel ben van werk dat mensen wereldwijd gezond kan houden of beter kan maken.”

Meer weten? Bezoek de website van Batavia Biosciences.

Next article