Home » Traineeships » Traineeship biedt kansen voor goede start carrière.
Carrière

Traineeship biedt kansen voor goede start carrière.

Jonge vrouw tijdens traineeship
Jonge vrouw tijdens traineeship

Een traineeship is een goede manier om je als talentvolle en ambitieuze starter snel te ontwikkelen binnen een bedrijf. Waarom? Het wordt duidelijk aan de hand van tien feiten over een traineeship.

Door redactie

Traineeships worden door bedrijven gebruikt om talentvolle, ambitieuze starters de mogelijkheid te geven om zich snel binnen een organisatie te ontwikkelen.

Het leertraject van een trainee ontplooit zich in diverse projecten en functies op verschillende plekken in de organisatie. De bedoeling is dat je als trainee ontdekt waar jouw talenten, interesses en capaciteiten liggen en zo toegroeit naar de functie die daar het beste op aansluit.

1. Een vliegende start van je carrière

Doordat je op diverse plekken in de organisatie aan verschillende projecten werkt krijg je de kans om je op allerlei terreinen te profileren en te ontwikkelen om er zo precies achter te komen waar je kracht ligt. Door het succesvol doorlopen van een traineeship presenteert jouw carrière zich op een dienblad en ga je een gouden toekomst tegemoet.

2. Een supersnelle ontwikkeling

Doordat een traineeship een intensief leerprogramma is, ontwikkel je jezelf snel op allerlei aspecten. Je leert om uit je comfortzone te stappen en van de gebaande paden af te wijken.

3. Werken aan uitdagende projecten

Elke paar maanden een ander project op een andere plek in de organisatie, klinkt divers nietwaar? Dat is het ook! Leren omgaan met deadlines, samenwerken met verschillende collega’s en op diverse levels binnen en buiten de organisatie.Dit om jezelf continu uit te dagen om het beste van jezelf te laten zien.

4. Direct veel verantwoordelijkheid

Vanaf dag één werk je volledig mee binnen het bedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor vooraf gestelde doelen, waarbij het maken van fouten mag omdat dit bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

5. Werken en leren tegelijk

Naast full-time aan de slag met uitdagende projecten volg je veel trainingen en cursussen die horen bij een traineeship en die passen bij jouw ontwikkeling. Zo vang je 2 vliegen in 1 klap: je werkt en leert tegelijkertijd.

6. Allerlei kanten van de organisatie leren kennen

Doordat een traineeship zo divers is leer je alle kanten van de organisatie kennen. Je werkt elke paar maanden aan een ander project met andere collega’s en komt precies te weten waar jouw ambities liggen.

7. Leren waar jouw talenten liggen

Door die diversiteit kom je er ook achter wat jouw sterke en minder sterke kanten zijn. Je leert jezelf nog beter kennen, je komt er achter wat je niet zo leuk vindt om te doen maar ook waar je passie ligt. En uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste.

8. Begeleiding door professionals

Binnen je traineeship is het soms zwemmen zonder bandjes. Aan de andere kant staan ervaren professionals voor je klaar die ervoor zorgen dat jij het onderste uit de kan haalt. Zij fungeren als voorbeeld, zo kan je zien waar je met hard werken terecht kan komen.

9. Een goed salaris

Nog een voordeel, tijdens je traineeship en leertraject krijg je volledig betaald.

10. Uitzicht op een mooie baan

Na een vooraf gestelde periode komt je traineeship tot een einde, en dan? Na het succesvol afronden van je traineeship is het de bedoeling dat je de organisatie blijft versterken op de plek die jij het leukste vond of waar je het meeste uitdaging in ziet. Hier liggen jouw krachten en deze ga je nog verder ontwikkelen tijdens een glansrijke carrière.


Next article