Skip to main content
Home » Opleidingen » Werken en studeren tegelijk
Studeren

Werken en studeren tegelijk

student schrijft notities
student schrijft notities

Peter Bishoff volgde een duale opleiding in de gastvrijheidsindustrie omdat dit goed te combineren was met zijn baan als operationeel manager. “Ik werkte vijf dagen in de week en ging één dag per twee weken naar school.”

Geschreven door Corry Daalhof

avatar

Peter Bisshof

Operationeel manager en student

“De opleiding was, zoals elke hbo-opleiding, opgebouwd in modules waarin steeds een ander vak centraal stond.” Bishoff genoot van zijn studie omdat er een fictief project van gemaakt werd. “Het is heel praktisch, ik betrok alle vakken op het bedrijf waar ik toen werkte. Bijvoorbeeld de lessen over Human Resource Management, daar kon ik direct in de praktijk mee aan de slag.”

Samenwerking

Het bedrijf waar Peter werkte, profiteerde daar ook van. “Bij een duale opleiding werken student, bedrijf en opleider samen. Ik had het geluk dat alle vakken feitelijk al bij mijn huidige werk hoorden, ik kon dus meteen in de praktijk brengen wat ik leerde.”

Hands-on mentaliteit

Bishoff zou andere studenten niet persé aanraden in de gastvrijheidsindustrie te gaan werken. “De opleiding is geschikt om in elke servicegerichte sector te gaan werken. Voor mij is dat hospitality, een geweldig vak als je van gezelligheid houdt en een hands-on mentaliteit hebt.”

Toekomstplannen

Bishoff nam al tijdens zijn studie een hotel over. “Een eigen hotel hebben was mijn droom, en die is al uitgekomen. Dat betekent niet dat ik ‘klaar’ ben. In de toekomst komt er wellicht een ander hotel of ga ik me meer richten op consultancy. Er zijn mogelijkheden genoeg. Tijdens de overname van het hotel heb ik mijn studie tijdelijk stopgezet. Nu pak ik dat weer op om mijn bachelor af te maken.”

Next article